EcoPur Charge - Vattenrening för mindre kemikalier i spabad

Naturlig rening för kristallklart vatten

Master Spas vill att du ska kunna spendera mer tid i ditt spabad och mindre tid med att ta hand om det. Därför har de utvecklat patentsökta EcoPur Charge, ett system för oslagbar vattenrening för mindre kemikalier i ditt spabad. Detta system gör även så att du inte behöver använda lika mycket kemikalier i ditt spavatten vilket är bra för dig men också för naturen. Med inspiration från naturens egna reningsprocesser har Master Spas skapat ett filtersystem med en speciell mineralblandning av koppar och zink. När vattnet flödar genom EcoPur-filtret fastnar de stora partiklarna, såsom pollen och damm, i filtermediumet. När vattnet sedan når mineral- blandningen med koppar och zink skapas en elektrokemisk reaktion som eliminerar de flesta mikroorganismer och avlägsnar tungmetaller från vattnet. Resultatet är ett gnistrande klart vatten som känns mjukt och utan den starka doften från exempelvis klor.

Master spas vattenrening för mindre kemikalier i spabad

Alla spabad från Master Spas är också utrustade med ett avancerat ozonreningssystem som dödar patogener och mikroorganismer, bryter ner organiskt material och oxiderar icke-organiska ämnen så att du får ett klart och rent vatten varje gång du använder ditt spabad.

Patenterad biomagnetisk terapi

Magnetisk terapi har använts i hundratals år och tros reducera smärta, minska svullnad, öka blodcirkulation och öka rörligheten. Flertalet läkare och fysioterapeuter använder idag metoden som alternativ behandling för bland annat ryggproblem, ledinflammationer och sportskador. Därför har Master Spas, efter omfattande forskning och utveckling, valt att kombinera de bevisade hälsofrämjande fördelarna med vattenterapi tillsammans med de smärtreducerande egenskaperna hos biomagnetisk terapi. Master Spas patenterade system, kallat ”Master Force Bio-Magnetic Therapy System”, består av totalt 10 magneter. Dessa är strategiskt placerade i Master Spas ”Neck and Shoulder Seat” för att behandla så kallade triggerpunkter i nacken och ner över axlar och rygg. I nack- och skuldersätet får du med andra ord välgörande massage som reducerar smärta och får spänningarna att släppa där det behövs som mest.

Master spas spabad vattenrening för mindre kemikalier