Vad innebär ett energieffektivt spabad?

Hur Master Spas bygger energieffektiva spabad

Att njuta i ett spabad kan få vem som helst att slappna av. Men du kanske undrar hur ett spabad kommer att påverka din elräkning? Det är bra att läsa på om vad som gör ditt spabad energieffektivt eller energisnålt innan du köper. Vad är det som påverkar och vad kan jag göra för att få spabad att bli mer energieffektivt?

Jetstrålar, loungestolar och fotmassage är populära och viktiga funktioner i ett spabad. Kostnaden för att driva spabadet är också en viktig ”funktion” att tänka på när du köper ett spabad. Ett energieffektivt spabad, som har full skumisolering och ett tättslutande lock, kan ha en högre prislapp, men kommer att kosta mindre att driva på lång sikt.

Att välja ett energisnålt spabad hjälper dig också att skydda dig från en ökning av elpriserna. Kostnaden du betalar per kilowattimme kan fluktuera under året. Men under det senaste decenniet har elpriserna ökat. Om du väljer ett spa som inte har energieffektiva funktioner kommer du att se en större påverkan på din elräkning när priserna ändras.

Vad gör ett spabad energieffektiv? Svaret på den frågan är kvalitetskonstruktion och byggmaterial, helskumsisolering och ett tättslutande lock som är designat för att hålla värmen.

Master spas Spabad LSX 900


5 tips för en ett energisnålt spabad

Vill du maximera energieffektiviteten i ditt spabad från Master Spas? Här är några saker du kan göra idag.

 
  1. Rätt temperatur – Sänk temperaturen på vattnet när du inte använder ditt spabad för att göra den mer energieffektiv. Det kan innebära en kort väntan på att den ska värmas upp men det kommer att spara energi och hålla nere din elräkning. Att sänka värmen 10 grader kan spara 20%!
  2. Stäng av – Stäng av strålarna när du kommer ut ur spabadet. Strålarna använder luft för att flytta vatten, vilket är bra när du njuter av ditt spabad. Men när den inte används? Vattnet kyls ner och det kommer att gå åt mer energi för att hålla vattnet vid din valda temperatur.
  3. Vanligt underhåll – Att hålla sig till underhållsschemat för ditt spabad hjälper till att hålla ner energiförbrukningen. Vattnet blir renare och mer uppfriskande. Igensatta filter påverkar cirkulationen av ditt vatten och kommer att kräva att dina pumpar arbetar mer. Värmaren kommer att fungera mindre effektivt, vilket ökar din elanvändning och månadsräkning.
  4. Skydd – Installera ditt spabad under ett lusthus eller pergola. Detta kommer att ge skydd och skugga, vilket hjälper till att spara energi.
  5. Håll det täckt – Köp och använd ett välsittande överdrag. På Master Spas tillverkar vi överdrag av hög kvalitet. Överdragen är designade speciellt för ditt spabad och gjorda för hand för att passa perfekt på ditt spabad. Överdraget hjälper till att hålla värmen inne och förhindrar vattenförlust så det tar mindre energi att värma upp vattnet. Och det finns ett minskat behov av att fylla på spabadet.


3 sätt Master Spas bygger ett energieffektivt spabad

Välbyggda spabad av hög kvalitet är mer energieffektiva än de av lägre kvalitet. Kvalitet börjar med tillverkarens kunskap, vilken typ av material som används och kvaliteten på konstruktion och installation.

 
  1. Isolering – En bra skumisolering håller värmen från att komma ut från sidorna på spabadet. Master Spas använder en speciell skumisolering för att hålla kylan ute och energin inne. Icynene-skumisoleringen behåller sitt isoleringsvärde under hela din badtunnas livslängd. Uretanbaserat skum, som används av andra på marknaden, kan förlora 50 % av sitt isoleringsvärde inom två år. Ännu bättre? Isoleringen producerar ingen skadlig avgas och det är det enda isolerande materialet som certifierats av Envirodesic Certification Program för hälsosammare luftkvalitet.
  2. Filter – Vi följer naturen när vi designade vårt vattenreningssystem. EcoPur® Charge Master Core Technology filtrerar bort föroreningar, mikroorganismer och tungmetaller från vattnet. Ozonsystemet dödar patogener och mikroorganismer samtidigt som det förstör organiskt material, så du behöver färre kemikalier. Detta gör att ditt spabads vatten är rent och uppfriskande varje gång du tar ett dopp. Tekniken håller inte bara vattnet uppfriskande och härligt, ett bra filtersystem gör att du behöver byta ut vattnet mindre. Och det är något som din vatten och elräkning kommer att uppskatta.
  3. Led-lampor – Våra spabad har integrerade och valfria belysningspaket. LED-tekniken vi använder håller längre, kostar mindre och producerar mer ljus per watt än glödlampor. Din trädgård kommer att lysa mer med mindre energi, så att du kan njuta av ett dopp på kvällen.