Miljövänlig isolering i världsklass för ditt spabad

Master Spas – Ett bättre spabad för dig och miljön

Ett av Master Spas mål är att bevisa att myten om att det är dyrt, tidskrävande och jobbigt att äga ett spabad inte är sann. Mot miljövänlig isolering hos spabad – Master Spas investerar stora mängder resurser och tid åt produktutveckling och forskning för att kunna erbjuda dig ett spabad som är både hållbart över tid och lätt att äga. Att de valt att skumisolera alla sina spabad med Icynene är ett resultat av denna forskning.

Miljövänlig isolering till spabad höjer standarden

Tekniken med att använda Icynene istället för Polyuretan, som nästan alla andra spa-tillverkare använder, vid skumisolering av spabad har markant höjt standarden. Icynene är en expanderande skumisolering som är miljösäker. Tekniken tillåter skummet att sprayas utan att man behöver använda ozonskadliga gaser eller riskera gasutsläpp med negativ miljöpåverkan. Icyneneisoleringen expanderar till 100 gånger sin storlek på bara några sekunder och skapar på så sätt en lufttät och välisolerad yta. Det mjuka skummet bildar en värmebarriär som stänger inne värmen och ute kylan, något som gör att energikostnaderna reduceras. Dessutom motverkas uppkomsten av fukt, kondens och mögel. Till skillnad mot skumisolering med Polyuretan, som förlorar halva sitt R-värde (d.v.s. dess värmeisoleringsförmåga) på två år, bibehåller Icynene sitt R-värde över hela sin livstid. Det innebär att du får ett spabad som är välisolerat och energisnålt – både i dag och långt senare.

Master spas Spabad LSX 900

Tystare och miljövänligare spabad än du trodde var möjligt

De små sakerna i livet gör så stor skillnad för oss. Det kan vara leendet från en främling på bussen, eller det faktum att ljuset var grönt hela vägen till jobbet på morgonen. En sak som blivit allt svårare att hitta i dessa stressiga tider är en tyst plats för avkoppling. Tystnad har blivit en bristvara i vårt samhälle. Därför har Master Spas gjort allt i sin makt för att skapa en så tyst spabadsupplevelse som möjligt. Svaret är NRS (Noise Reduction System). NRS är resultatet av lång forskning och avancerad teknisk innovation som reducerar vibrationerna från pump och motor markant i jämförelse med industristandarden. På så sätt blir det enklare för dig att hitta tystnaden och slappna av hemma.

Master spas miljövänligt & tysta spabad