Pergolaidéer för din trädgård

Skapa en oas utomhus med en elegant och klassisk konstruktion. En pergola har den ”enkel” konstruktion och kan samtidigt se väldigt olika ut och det handlar lika mycket om funktion som om design. En pergola skapar karaktär och en personlighet till din trädgård samtidigt som den erbjuder solskydd, tak och en markerad plats för ditt spabad, swimspa eller matbord. Pergolor har konsekvent rankats bland de bästa utomhustrenderna. Men varför är de så populära?

Pergolan blir mer och mer sofistikerad med stora uppgraderingar, inklusive nedrullningsbara fönster, värmare, belysning och ljudsystem. När de kombineras med ett lyxigt kök, en sittgrupp eller en brasa, kan pergolor bli en riktigt lyxig del av din trädgård som för tankarna till medelhavet.
Du kan installera en pergola över en befintlig uteplats, däck eller på en undangömd plats i din bakgård. De är också ett populärt sätt att lägga till skugga och skydd över ett spa. Dessa pergolaidéer, speciellt i kombination med en Master Spas spabad eller swimspa, kan förvandla din trädgård till ett paradis.

Idéer för spabad och pergola i trädgården

Oavsett om du precis har börjat ditt trädgårdsprojekt eller vill lägga till avskildhet och skugga till ditt spabad, kan en pergola lyfta din plats. En pergola är populära av många anledningar. Du kan gå DIY-vägen, köpa ett kit eller arbeta med en entreprenör för ett mer anpassat utseende. Välj från en mängd olika material och storlekar så att du kan definiera utseendet och känslan i ditt utrymme.

En pergola är primärt öppen upptill, om du installerar en över ett spa, överväg en design som har ett tak, fast eller av tyg. Dessa spa- och pergolaidéer kommer säkert att inspirera dig när du skapar platsen för ditt spabad i din trädgård.

Förverkliga dina drömmar

Ta del av våra kampanjer på utvalda spabads modeller. Finns i lager i Malmö och Stockholm för omgående leverans!


Inspireras av öknen

Även om den här fastigheten är omgiven av himmel och sand, är bakgården designad för avkoppling. Det finns eleganta lounger med bekväma kuddar som bara lägger till en färgklick. Ett spabad från Master Spas har installerats på en något förhöjd uteplats, vilket hjälper till att skilja den från resten av uteplatsen. Pergolan var tillverkad av trä och tegelstenar lades till runt stolparna.


Vackra pergolaidéer för alla trädgårdar

Med en utomhuspergola kan du titta upp mot himlen eller känna en lätt bris när du njuter i ditt spabad. Men det finns tillfällen då du vill ha fördelarna med ett tak. Dessa två pergolor erbjuder skydd mot väder och vind samtidigt som de ger integritet. Du kan anpassa ditt utrymme själv helt fritt, som dessa husägare, genom att lägga till ljusslingor, möbler, utomhusmattor och kuddar. Det bästa sättet att skapa rumskänsla utomhus.


Frodiga landskapsidéer

Hängande växter, behållare och träd kan ge en känsla av integritet och dimension till din trädgård. När du tittar på en ”naken” pergola kan strukturerna ibland kännas kalla. Dessa husägare använde genomtänkta landskapsval för att värma upp utrymmena. Du kan använda krukväxter på uteplatsen när vädret blir varmt. Eller plantera växelvis perenner eller bambu. Fundera på om du vill använda växter som skydd för insyn? Både praktiskt och snyggt!


Den privata trädgården

Ett dopp i ett spabad hjälper dig att varva ner efter en stressig dag. Oavsett vilken tid du badar vill du dock kunna dra nytta av lugnet. Du kan lätt skapa känslan av en lyxig tillflyktsort i det privata genom att planera för avskildhet kring ditt spabad. Vintergröna häckar kan skapa en kant runt ditt spa. Utomhusgardiner fästa på din pergola kan blockera en grannes insyn. När du har skapat detta rum där du kan vara säker på att du har ditt privata, kommer du kunna slappna av och njuta till max. Morgon, kväll eller natt…


Pampigt

Den här pergoladesignen har en blandning av sten och trä och har ett rymligt spabad som passar minst sex vuxna. Den öppna spisen erbjuder en plats av värme under svala sommarnätter eller friska vintermorgnar. Ljusa blommor i planteringskärl ger färg, och flätade bänkar erbjuder mysiga sittplatser.

En strömlinjeformad pergola ger en varm kontrast till den svala stentrappan och ger höjd till en klassisk trädgård. Anläggning av stenar och grönska ger trädgården en modern touch.


Zen oas

Denna pergoladesign har varierande höjder, trappa av trä och ett stängsel i smidesjärn. Den genomtänkta designen inkluderar även inbyggda planteringar och fontäner som gör denna trädgård till en sann oas. Ett swimspa från Master Spas är fokuspunkten i designen och skapar ett utrymme där avkoppling är prioritet.

Mysig hörna

Denna lättinstallerade pergola definierar en sitt- och matplats i denna trädgård. När gästerna kopplar av i den mysiga utomhussoffan kan de njuta av atmosfären som frodiga tropiska växter och ljusslingor skapar. Pergolan har ett infällbarat tak för att skydda människor från sommarsolen. Ett H2X Fitness Swim Spa ligger bara några steg bort, vilket ger ägarna och deras gäster ett utrymme där de kan dra sig tillbaka under en fest.