Så väljer du spabad

Steg för steg

Med så många möjliga alternativ när det kommer till Spabad kan det lätt kännas överväldigande att försöka hitta rätt i spabadsdjungeln. Hur vet man egentligen vilket spabad man ska ha? I denna artikel ”Så väljer du spabad” går vi igenom steg för steg hur du väljer spabad och konfigurerar det såsom du vill ha det.

Hur många ska bada i spabadet?

Steg ett när du ska välja spabad är att fundera över hur många som ska få plats i badet. Utgå från hur många ni är i familjen eller hur många som kommer att använda spabadet till vardags. Många tänker att de ska ha ett så stort bad som möjligt för att de ska kunna bjuda hem gäster, men en sak vi lärt oss genom åren är att det gamla uttrycket ”Finns det hjärterum, finns det stjärte- rum” även stämmer på spabad. När det är fest brukar alla som vill få plats, även om det blir 8 personer i ett bad med 5 platser.

Storlek på spabadet du väljer

Nästa steg är att fundera över hur stort bad ni får plats med på tomten. Många av Master Spas spabad finns i två storlekar, 214×214 eller 239×239 cm. Den huvud- sakliga skillnaden mellan dessa är inte sätena, utan hur mycket plats det är för ben och fötter. Sittkomforten blir alltså sällan sämre för att du väljer en mindre modell, men det kan bli trängre för benen.

Sitt eller ligg?

En av de vanligaste frågorna vi får är om man vill ha en liggplats i badet eller bara sittplatser. Här är det ungefär 50/50 vad våra kunder väljer. Liggplatsen är magisk att ligga i med massage på både rygg, ben och fötter. Samtidigt tar liggplatsen utrymme och gör att det får plats färre badande. Flera av Master Spas bad med bara sittplatser har dessutom fot- och benmassage i ett säte, så den massagen kan du få även utan liggplats.

Master spas Spabad TS 7.2

Hur mycket massage vill du ha?

Varför vill du ha ett spabad? Är det för varma, avkopplande bad där du kan sitta och umgås med familjen är kanske ett bad med lite färre massagejets lämpligt. Är det för att du har ont i muskler och leder och verkligen behöver djupgörande massage är ett bad med mycket massa- gejets att föredra. Vill du få stor massa- gevariation ska du titta efter ett bad där placeringen av jetsen är olika i de olika sätena så att du får en unik massageupp- levelse beroende på var du sätter dig. Vill du träna är det ett swimspa du ska välja.

Hur mycket vill du betala?

Detta är givetvis en viktig fråga som styr valet av tillverkare och serie. Väljer du ett spabad från Master Spas kan du känna dig trygg med att du får ett högkvali- tativt spabad bestående av beprövade kvalitetskomponenter, oavsett vilken av serierna du väljer. Grundkvaliteten på isolering, pumpar och värmare är alltså den samma oavsett vilken serie du väljer. Det som framför allt skiljer mellan de olika serierna är mängden massage och den övriga utrustningen.

Tillval för ditt spabad

Nu har ni kommit så långt att ni kanske hittat en eller två modeller som passar baserat på valen ni gjort i tidigare skede. Då är det dags att fundera över vilka till- val som kan vara intressanta. Behöver ni en locklyft som gör det enklare att hante- ra spabadslocket? Vill ni ha ett spabad med inbyggda högtalare eller vill ni kanske styra badet via WiFi med mobilen? Hos Master Spas är det mesta möjligt!

Master spas Spabad LSX 900

Utseende

Det sista valet brukar vara ack så svårt, nu gäller det nämligen att välja färg på spabadets in- och utsida. Samtliga färgkombinationer på Master Spas bad är framtagna för att passa ihop, så det är egentligen bara en fråga om tycke och smak. Rent generellt kan sägas att spabad med ljus insida återger färgerna från LED-belysningen bäst, att spabad med mörk insida blir mer och mer populära och att bad med en varmbeige ton döljer smuts bäst. Hur ser ditt drömbad ut?